Noutăți

Au demarat lucrările de construcţie a drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan-Vodă

Recent, au demarat lucrările de construcție a drumului intercomunitar ce va uni localitățile Feștelița, Marianca de Jos și centrul raional, dar și va asigura conexiunea cu traseul național R 30 Chișinău-Căușeni-frontiera cu Ucraina. Contractul de antrepriză pentru acest proiect a fost semnat recent și urmează să fie îndeplinit la începutul anului 2018.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională Sud, acesta este primul contract semnat în acest an pentru implementarea proiectelor din zona de sud a țării, aprobate de Guvern spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională, începând cu 2017.

Proiectul de la Feștelița are scopul să reabiliteze și să dezvolte infrastructura regională de transport, să asigure conexiunea cu rețeaua de transport națională și internațională, precum și accesul beneficiarilor la servicii și utilități publice calitative. Pentru aceasta urmează să fie construit tronsonul de drum Feștelița-Marianca de Jos–Ștefan Vodă, cu o lungime de 3,5 km, care va fi interconectat în rețeaua de drumuri naționale.

Programul a fost aplicat de Primăria Feștelița, în parteneriat cu Consiliul raional Ștefan Vodă, administrațiile locale din satele Marianca de Jos, Copceac, Alava, Volintiri, Semionovca și Brezoaia.

Inițial, valoarea estimativă a proiectului era de 22,4 milioane de lei, însă în urma procedurii de achiziție publică, costul lucrărilor a fost evaluat la peste 19 mln de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat recent alocarea a 10 mln de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017.