Asistență Socială și Protecția Familiei Noutăți

Atenţie mai deosebită

La data de 03 decembrie 2021,​ este marcată​ Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.
Conform Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite din 14 octombrie 1992, s-a decis că anume pe această dată să fie marcată în mod tradiţional această zi.
​În această perioadă, avem un prilej de a medita asupra situaţiei semenilor noştri care, din cauza unor probleme de sănătate, nu se pot bucura de aceleaşi posibilităţi şi oportunităţi. Din păcate, pentru multe persoane cu dizabilităţi bucuria relaţiilor de familie, viaţa în comunitate sunt doar aspiraţii sau vis.​

Astfel, în scopul consemnării Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, la 3 decembrie anul curent, în localităţile raionului​ au fost organizate şi desfăşurate mai multe acţiuni prin implicarea autorităţilor publice locale şi a agenţilor economici.
Serviciul social ,,Asistența personală,, care activează în cadrul Direcției generale asistența socială și protecția familiei Ștefan Vodă, a organizat pentru beneficiarii Serviciului,​ un master-clas de confecționare​ a unei lucrări manuale. Acțiunea a fost organizată în incinta primăriei satului Popeasca.​ Primarul localității,  Pădureț Ion a venit cu cuvânt de susținere pentru participanți și cu câte un cadou. Iar SRL ,,Prăjitura magică” din or.Ștefan Vodă, a organizat masa dulce pentru persoanele cu dizabilități prezente la acțiune.
Respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi se realizează nu numai prin politici şi reforme, ci şi prin atitudinea şi responsabilitatea fiecărui din noi, că aceste drepturi să se transforme într-o realitate zilnică.