Noutăți

Atelier de instruire „Activitatea poliţienească Comunitară”

Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă, la data de 23 octombrie curent, a desfășurat, în incinta Centrului de asistență specializată și plasament temporal „ÎNCREDERE” or. Ștefan Vodă, atelierul de instruire „Activitatea poliţienească Comunitară”. Scopul principal al acestui atelier este de a familiariza publicul larg cu noua modalitate de activitate a Poliţiei.

Cei prezenți la instruire au fost îndemnați pentru o mai bună coeziune şi implicare în activitatea de creare a mediului sigur. Angajaţii poliției au explicat membrilor comunităţii ce schimbări au intervenit în activitatea Poliţiei, cum este mai uşor să acceseze serviciile acordate de Poliţie şi cum pot contribui cetăţenii la siguranţa în comunitate în cadrul activităţii poliţieneşti comunitare. Activitatea poliţienească comunitară vizează identificarea problemelor cu care se confruntă comunitatea şi implicarea populaţiei în soluţionarea acestor probleme.

Obiectivele campaniei de informare sunt următoare:

– Atragerea cetăţenilor în cooperarea cu Poliţia;

– Favorizarea comunicării dintre comunitate şi Poliţie;

– Stimularea voluntariatului în Poliţie;

– Eliminarea barierelor de percepţie Poliţia –comunitatea;

– Implicarea cetăţenilor în crearea mediului sigur şi prevenirea faptelor antisociale.

Totodată  pentru oferirea mesajului referitor la activitate poliţienească comunitară, angajaţii Poliţiei au folosit un set de instrumente de informare existente create pe parcurs : filmul documentar „Poliţia şi Comunitatea: experienţe estoniene”; prezentarea grafică „Activitatea poliţienească comunitară în Republica Moldova”.

Elena CEBAN, OP a SIC a SSP a IP Ștefan Vodă