Noutăți

Asistenții sociali comunitari continuă să lucreze cu beneficiarii

Este cunoscută de toată lumea situația actuală atât în țară cât și din raionul Ștefan Vodă legată de COVID-19. Îndemnul oficialilor este de a sta în casă și sunt convinsă că doar așa vom scăpa de acest virus.

Lucrătorii sociali din serviciul îngrijire socială la domiciliu, nu au încetat să viziteze beneficiarii chiar cu riscul propriei sănătate, deoarece, din lipsa măștilor de protecție, am reușit să-i dotăm doar cu mănuși și dezinfectanți, rugându-i din suflet să-și confecționeze măști singuri. Totodată, lucrătorii sociali sunt implicați la distribuirea coletelor cu produse alimentare pentru persoanele social vulnerabile din localitățile raionului.

În unele primării, în incintă, zilnic se află la serviciu – primarul, asistentul social și polițistul de sector. Asistenții sociali comunitari continuă să lucreze cu beneficiarii, atât telefonic, cât și în birou, continuă să primească cererile de ajutor social, să primească acte pentru toate serviciile prestate de asistența socială. Coletele cu produse alimentare primite de către APL 1 sunt distribuite cu asistenții sociali.

Consiliul raional Ștefan Vodă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, UN WOMEN din Republica Moldova a oferit mijloace de protecție (măști, dezinfectanți).

Episcopia Basarabiei de Sud, Protopopiatul Ștefan Vodă și Parohia ”Bene credinciosul domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt” Preot Protopop Vadim Dimitrenco, care a pus la dispoziție produse de protecție  și urmează să fie distribuite tuturor angajaților direcției din localitățile raionului.

Direcția generală asistență socială și protecția familiei