Noutăți

Apel de propuneri de proiecte transfrontaliere în cadrul Programului Operațional Comun “Bazinul Mării Negre ” 2014-2020

Cererea de propuneri va fi deschisă pentru propunerile de proiecte care contribuie la atingerea obiectivelor tematice ale programului și următoarelor priorități a acestuia:

Promovarea afacerilor și antreprenoriatului în bazinul Mării Negre.

  • Prioritatea 1.1 Promovarea în comun a afacerilor și antreprenoriatului în sectoarele turism și cultură;
  • Prioritară 1.2 Creșterea oportunităților de comerț transfrontalier și de modernizare în agricultură și în sectoarele aferente;

Promovarea și coordonarea protecției mediului și reducerea în comun a deșeurilor marine în cadrul bazinului Mării Negre.

  • Prioritate 2.1 Îmbunătățirea monitorizării în comun a mediului;
  • Prioritară 2.2 Promovarea comună a activităților de sensibilizare și susținerea acțiunilor comune pentru a reduce deșeurile din râuri și cele marine.

Bugetul proiectelor propuse trebuie să se încadreze în următoarele valori minime și maxime:

Prioritară 1.1 De la 500 000 Euro până la 1 500.000 Euro

Prioritară 1.2 De la 300.000 Euro până la 700.000 Euro

Prioritate 2.1 De la 500.000 Euro până la 1.000.000 Euro

Prioritate 2.2 De la 300.000 Euro până la 1.000.000 Euro

Entități eligibile de a aplica: Autorități publice regionale, locale sau naționale (ex. Consiliul regional/național, consiliul local, primărie, minister), Organe guvernate de dreptul public (ex. Universități și instituții educaționale, agenții de turism și de dezvoltare regională, asociații, instituții culturale și arheologice, organe de gestionare a parcurilor naturale și ariilor protejate, institute de cercetare). Organizații non-profit (asociații, uniuni, fundații, grupuri de acțiune locală în agricultură/dezvoltare rurală, pescării și acvacultură, camere de comerț etc.)

Proiectele propuse trebuie să fie înaintate de o entitate din una din țările eligibile, aceasta își asumă să fie partener lider având responsabilitatea de implementare a proiectului. Beneficiari  finali în urma activităților proiectului trebuie să fie aplicantul  și cel puțin două entități din țările eligibile. Partenerul lider este necesar să dețină acorduri de parteneriat cu cel puțin două entități din țările eligibile.

Programul va acoperi 92% din totalul costurilor eligibile ale proiectului (pe fiecare lider / partener de proiect).

Rata de cofinanțare națională trebuie să fie de cel puțin 8% din totalul costurilor eligibile ale proiectului, calculate pe bugetele partenerilor și a liderului de proiect.

Aria țărilor eligibile:

  • Bulgaria ( regiunea de nord – est și sud-estul);
  • Grecia (regiunea de centru și de est);
  • România (regiunea de sud-est) ;
  • Turcia ( Istambul, Tekirdag , Edirne, Kirklareli, Kokaeli, Sakarya, Duzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabuk, Bartin, Kastamonu, Cankin, Sinip, Samsun, Tokat, Corum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gumushane);
  • Ucraina (Odesa, Mycolaiv, Kherson, Zaporojie, Donețc, Crimea, Sevastopol);
  • Republica Moldova, Georgia, Armenia( întreg teritoriu).

Modul de aplicare: Solicitanții trebuie să completeze și să depună cererea în format electronic prin intermediul sistemului electronic de monitorizare a programului (e-MS) – http://ems-bs.mdrap.ro ( pentru înregistrare este necesar să accesați acest link după deschiderea paginii respective accesați semnul + și urmăriți pașii următori de înregistrare).

Termenul limită pentru aplicare: 31 mai 2017

Detalii suplimentare referitor la concurs pot fi solicitate la adresa de email. office@bsb.adrse.ro. Termenul limită pentru acordarea întrebărilor este 17 mai 2017. Ultima dată la care clarificările referitor la completarea cererii de finanțare vor fi emise de către Secretariatul Tehnic Comun va fi 24 mai 2017.

Pentru detalii nu ezitați să contactați și specialiștii Direcției Economie și Atragerea Investițiilor din cadrul Consiliului raional Ștefan Vodă la numerele de telefon: 0242-2-20-81, 1242-2-30-29 sau să scrieți la adresa de email: economie.sv@gmail.com