Economie și Atragerea Investițiilor Noutăți

Antreprenorii din raionul Ștefan Vodă sunt invitați să participe la Expoziția națională «Fabricat în Moldova – 2023»

Direcția raională economie și atragerea investițiilor anunță despre lansarea de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCIRM) a celei de-a XX-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.

Astfel, antreprenorii autohtoni sunt invitați să participe la cea mai așteptată expoziție națională, care se va desfășura în perioada 1–5 februarie 2023, la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” (mun. Chișinău, str. Ghioceilor 1).

Ediția din 2023 se așteaptă a fi una de amploare, datorită solicitărilor antreprenorilor autohtoni de a-și promova produsele și serviciile pe piața națională, dar și ale consumatorilor moldoveni de a putea procura produse calitative, la preț accesibil. La ediția curentă prioritate la eveniment vor avea companiile din domeniul agroindustrial. Pentru promovarea acestor companii, va fi organizat, pentru prima dată, un Forum în domeniul vinificației, la care vor participa reprezentanți din România, Italia, Spania, Belgia, Egipt, Polonia, Turcia, etc, interesați de vinurile Moldovei.

Expoziția se va desfășura pe o suprafață de 2 800 m2 și se preconizează participarea a peste 300 de agenți economici din toate raioanele republicii.
În cadrul ediției curente a expoziției, vizitatorii vor putea întâlni circa 40 de companii participante noi, din domeniul textil, industrial, alimentar, dar și prestatori de servicii.
Expoziţia va fi amplasată sectorial și îndependență de profilul de activitate, în pavilionul central și pavilioanele 2, după cum urmează:
Pavilionul Central: vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale raioanelor republicii printre care: Hîncești, Leova, Nisporeni, Călărași, Criuleni, Ungheni, Anenii Noi, Râșcani, Ialoveni, Cimișlia, Florești, Fălești, Edineț, UTA Găgăuzia și altele.
Pavilionul nr.2: vor fi expuse întreprinderi industriale, textile și mobilă, precum și alte bunuri de larg consum. Aici vor fi concentrate companii care reprezintă brandul „Din Inimă”, aceștia fiind cei mai buni producători de textile, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte fabricate în Moldova.
Vor fi expuse instituțiile publice prestatoare de servicii precum: ANOFM, AGEPI, CNAS, ODA, AIPA, Agenția de investiții, organizații non-guvernamentale, meșterii populari etc.
Ceremonia oficială de inaugurare a expoziției va avea loc la data de 1 februarie 2023, la ora 10.00, în incinta Pavilionului nr. 2 al CIE „Moldexpo”.
Expoziția se va desfășura în perioada 1-5 februarie 2023, între orele 10:00- 18.00.

Companiile interesate de participarea la expoziție, pot depune solicitările până pe 15 ianuarie 2023 la Direcția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții a CCI a RM.
Persoane de contact: Viorica Cazacu, tel: 022 238 410/ 069344068,
e-mail: viorica.cazacu@chamber.md; Cristina Jereghi, tel: 022 221 552/ 079484050, e-mail: cristina.jereghe@chamber.md.
Informații suplimentare: Servicul de presă al CCI a RM, tel.: 068 30 03 04
e-mail: presa@chamber.md

Pentru a beneficia de ajutor privind înregistrarea la expoziție puteți apela specialista din cadrul Direcției economie: Voloh Doina (0242) 220-88, e-mail: economie.sv@gmail.com

Voloh Doina, specialistă principală,
Direcția economie și atragerea investițiilor