Noutăți

Antrenamentul comun la protecția civilă

Conform dispoziției președintelui raionului nr. 25-a din 12 martie 2018, la 21 martie curent, s-a desfășurat antrenamentul comun la protecția civilă a membrelor Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ștefan Vodă, efectivului Punctului de Dirijare și șefilor serviciilor Protecției Civile. Dl Nicolae Molozea, președintele raionului și președintele Comisiei pentru Situații Excepționale, a vorbit despre importanța protecției civile, despre organizarea eficientă a serviciilor Protecției civile în vederea asigurării protecţiei populaţiei, proprietăţii în condiţiile calamităţilor naturale şi ecologice, avariilor şi catastrofelor, incendiilor, precum şi în cazul aplicării mijloacelor de nimicire moderne.

Dl Dumitru Zinenco, șef interimar al Secției Situații Excepționale, a informat despre desfășurarea aplicațiilor demonstrative la protecția civilă în raionul Ștefan Vodă care sunt programate pentru luna septembrie anului curent.  Scopul acestui exerciţiu este de a fi verificată starea de pregătire a organelor de conducere la nivel de oraş, sat, obiectiv economic şi a formaţiunilor protecţiei civile pentru desfăşurarea acţiunilor de lichidare a consecinţelor situaţiilor excepţionale cu caracter diferit. În context, șefii serviciilor PC, primarii, conducătorii întreprinderilor urmează să efectueze revizuirea și reînnoirea planurilor privind protecția civilă, completarea componenței echipelor punctelor de dirijare a protecției civile și pregătirea lor pentru activitate în situații excepționale.

Fiecare participant a primit un set de recomandări metodice necesare pentru soluționarea cu succes de către protecția civilă a sarcinilor responsabile și complicate în diferite situații.

Nicolae CEBAN, secretar al Comisiei pentru Situații Excepșionale a raionului Ștefan Vodă