Noutăți

Ambasada SUA acordă granturi pentru restabilirea încrederii în traiectoria europeană a Republicii Moldova prin consolidarea instituțiilor și a participării civice în combaterea corupției

Comisia pentru Democrație a fost inițiată în 1994 ca un mecanism flexibil care ar permite ambasadelor americane să susțină inițiativele care să contribuie la niște sisteme politice și economice mai deschise și mai competitive, precum și la protecția drepturilor omului. Programul de Granturi ale Comisiei pentru Democrație a fost implementat în Moldova din anul 1996, oferind sprijin ONG-urilor din Moldova și mass-media pentru a desfășura proiecte pe întreg teritoriul Moldovei.

Obiectivele programului:

Programul acordă sprijin pentru o gamă largă de subiecte democratice și ale economiei de piață. Însă prezenta cerere de propuneri se va concentra pe restabilirea încrederii în traiectoria europeană a Republicii Moldova prin consolidarea instituțiilor și participarea civică în lupta împotriva corupției. Se acceptă idei inovatoare pentru promovarea transparenței și responsabilității față de procesul de guvernare. Proiectele pot include utilizarea de către grupuri comunitare a tehnologiilor și a noilor platforme media, care scot în evidență actele de corupție.  În identificarea grupurilor țintă, propunerile trebuie să demonstreze un angajament față de susținerea și integrarea comunităților marginalizate (inclusiv statutul de dezabilitate, rasă, etnie, religie, orientare sexuală, identitate de gen, vârstă, fie că trăiesc în mediul rural sau urban, etc. ).

Entități eligibile pentru a aplica: Organizații non-profit ONG-uri, OSC-uri, înregistrate oficial în Republica Moldova.

Suma acordată per grant:  10 000$ – 50 000$. Organizațiile care solicită granturi mai mari de 25 000$ este necesar să dețină un Identificator unic Entitate (UEI) și Sistem de Management Award (SAM).  

Ambasada SUA în Moldova nu va oferi suport pentru NCAGE, SAM.GOV sau de înregistrare DUNS. Vă rugăm să contactați site-urile respective pentru asistență.

SAM.GOV : https://www.sam.gov/portal/SAM/##11;

NCAGE: https://eportal.nspa.nato.int/AC135Public/scage/CageList.aspx

Modul de aplicare: Propunerile complete cu atașamente trebuie să fie expediate la adresele de e-mail rusus@america.gov și MoldovaGrants@state.gov până la data de 31 martie 2017 ora 11:59 cererile depuse după acest termen nu vor fi acceptate.

Documentele necesare pentru aplicare le puteți descărca accesând linkul de mai jos:

http://www.grants.gov/web/grants/search-grants.html?keywords=PAS-CHISINAU-FY17-05

Date de contact: Stelian Rusu, rusus@america.gov

Pentru alte detalii puteți contacta specialiștii Direcției Economie și Atragerea Investițiilor la numerele de telefon: 0242-23029, 0242-22081.