Noutăți

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Chișinău, Moldova anunță despre lansarea Programului de Granturi Mici al Comisiei pentru Democrație

Termenul limită pentru depunerea propunerilor: 11:59, 28 aprilie 2017

Finanțare per grant: $ 1,000- $ de 20.000

Date de contact: Stelian Rusu, rusus@america.gov

Comisia pentru Democrație a fost inițiată în 1994 ca un mecanism flexibil care ar permite ambasadelor americane să susțină inițiativele care să contribuie la niște sisteme politice și economice mai deschise și mai competitive, precum și la protecția drepturilor omului.

Programul de Granturi ale Comisiei pentru Democrație a fost implementat în Moldova din anul 1996, oferind sprijin ONG-urilor din Moldova și mass-media pentru a desfășura proiecte pe întreg teritoriul Moldovei.

Obiectivele programului:

Programul acordă sprijin pentru o gamă largă de subiecte democratice și ale economiei de piață. Această cerere de propuneri se va concentra pe promovarea societății civile.

Granturile nu pot fi utilizate pentru activitatea politică.

Solicitanții sunt încurajați să dezvolte parteneriate cu părțile interesate relevante, inclusiv sectorul public și cel privat, cât și cu organizațiile locale.

În identificarea grupurilor țintă, propunerile trebuie să demonstreze un angajament față de susținerea și integrarea comunităților marginalizate (inclusiv statutul de dizabilitate, rasă, etnie, religie, orientare sexuală, identitate de gen, vârstă, fie că trăiesc în mediul rural sau urban, etc. ).

Eligibilitatea este limitată la organizații non-profit (ONG-uri, OSC-uri, Think-tank-uri) înregistrate oficial în Republica Moldova.

Depunerea cererii și Termenul Limită

Solicitanții sunt rugați să prezinte un pachet complet, care va include toate documentele obligatorii, conform instrucțiunilor pe care o să le găsiți accesând link-ul: http://www.grants.gov/web/grants/search-grants.html?keywords=PAS-CHISINAU-FY17-06

Notă: anexele nesolicitate nu vor fi citite

Propunerile complete cu atașamente trebuie să fie expediate prin e-mail la rusus@america.gov și MoldovaGrants@state.gov . Cererile depuse după 28 aprilie 2017 11:59 nu vor fi acceptate.

Ambasada SUA va stabili dacă cererea a fost depusă înainte de termenul limită verificând data primirii” conform e-mail-ului expediat.

Noi încurajăm solicitanții să nu apeleze pentru a solicita informații cu privire la primirea cererilor în ziua termenului limită. Documente nu trebuie să fie expediate în arhivă RAR, ZIP sau alte formate de arhivă, dar trebuie să fie atașate ca fișiere individuale și trimise într-un singur e-mail înainte de termenul limită. Nu trimiteți pachetul de aplicare mai mult de o singură dată.

Este responsabilitatea tuturor solicitanților să se asigure că propunerile au fost prezentate la timp la e-mailurile specificate mai sus.

Pentru alte detalii puteți contacta specialiștii direcției economie și atragerea investițiilor la numerele de telefon: 0242-23029, 0242-22081.