Noutăți

Ambasada Lituaniei anunță apel de propuneri de proiecte de Cooperare pentru Dezvoltare și Promovare a Democrației în Moldova

Ambasada Republicii Lituania în Republica Moldova a lansat apel de propuneri de proiecte de Cooperare pentru Dezvoltare și Promovare a Democrației în Moldova pentru anul 2017.

Ambasada va susține punerea în aplicare a conceptelor de proiecte care vor contribui la:

Peste 40 de mii de euro vor fi alocați pentru toate proiectele.

Vor fi finanțate proiectele care sunt în concordanță cu Planul Național de Acțiuni de cooperare pentru dezvoltare  (National Development Cooperation Action Plan ) adoptat prin Rezoluția nr. 937 a Guvernului Republicii Lituania la 21 septembrie 2016. Conceptele prezentate  trebuie să fie conform strategiilor de dezvoltare a UE și a acordurilor de cooperare multilaterale și bilaterale între Lituania și Moldova.

Aplicantul trebuie să dispună de cel puțin un partener în Moldova. Un partener în Moldova nu este obligatoriu dacă cererea pentru un proiect este prezentată de un subiect al Republicii Lituania sau de o organizație internațională.

Modul de aplicare: Cererile (Descărcați modelul cererii accesând linkul: Project application) precum și conceptele de proiecte (Descărcați modelul conceptului de proiect accesând linkul: Project concept) semnate și scanate, împreună cu bugetul proiectului (Descărcați formularul de buget accesând linkul:  Project estimate) urmează a fi completate în limba lituaniană sau engleză și trimise la următoarea adresă de e-mail amb.md@urm.lt.

Termenul limită de aplicare: 4 mai 2017

Informații detailate referitor la prezentarea conceptelor sau cererilor de proiecte, procedurile de selecție precum și alte informații puteți obține studiind Rezoluția privind modul de implementare a activităților de cooperare pentru dezvoltare și a acordării ajutorului umanitar de stat ( Description of Procedure for the Implementation of Development Cooperation Activities and Provision of Humanitarian Aid by State and Municipal Institutions and Agencies,)   nr.129 din 22 februarie 2017 a Guvernului Republicii Lituania și  Regulamentul procedurii de Implementare a Programului de Promovare Cooperare și Dezvoltare a Democrației ( Description of Procedure for the Implementation of the Development Cooperation and Democracy Promotion Programme) stabilit prin Ordinul nr. V-63, 21 martie 2017  al Ministrului Afacerilor Externe al Republicii Lituania .

Pentru informații suplimentare, vă rugăm scrieți la următoarea adresă de e-mail.  amb.md@urm.lt.

Pentru detalii nu ezitați să contactați și specialiștii Direcției Economie și Atragerea Investițiilor din cadrul Consiliului Raional Ștefan Vodă la numerele de telefon: 0242-2-20-81, 0242-2-30-29 sau să scrieți la adresa de email: economie.sv@gmail.com