Educație

„Am venit să colindăm, florile dalbe…”

La 24 decembrie în raionul Ștefan Vodă a fost dat startul evenimentelor cultural-artistice din cadrul sărbătorilor de iarnă.
Pentru prima dată direcția învățământ în comun cu direcția cultură, tineret, sport și turism și centrul raional de creație a copiilor și adolescenților au organizat și desfășurat la data de 24 decembrie concursul raional „Bradul de Crăciun”. Vernisajul expozițional în holul casei de cultură din centru raional este cu adevărat fantastic. Copiii și adulții care au confecționat împreună acești brăduți au imaginație și fantezie fără margini, mâini iscusite. Juriului care urmează să aprecieze originalitatea și creativitatea autorilor acestor lucrări minunate pentru a stabili și premia învingătorii deloc nu va fi ușor. Decizia juriului va fi făcută publică pe data de 15 ianuarie 2016, ultima zi din programul raional dedicat sărbătorilor de iarnă.
În aceeași zi a avut loc festivalul-concurs raional al obiceiurilor și datinilor de iarnă „Flori dalbe, flori de măr” cu participarea colectivelor artistice din toate instituțiile de învățământ.
Magia sărbătorii de Crăciun s-a simțit în sala casei de cultură din centrul raional din primele clipe când pe scenă au urcat elevii liceului teoretic „Ștefan Vodă” cu lumânările aprinse. A venit să le dorească elevilor succese frumoase în competiții artistice dl Nicolae Molozea, președintele raionului:
–Mă bucur să vad sală plină de copii frumoși și talentați. Am rămas plăcut impresionat de expoziția brazilor de Crăciun, sunteți bravo! Consiliul raional totdeauna a avut grijă mare de copii, la fel va fi și în anul care bate la prag. Altfel nu poate fi, fiindcă voi sunteți viitorul acestei țări, dar noi cu toții râvnim la o viață mai bună pentru cei mici și pentru cei mari. Vă doresc baftă și sărbători fericite!
Apoi au ieșit pe scenă, una după alta, cete de colindători, prezentând colindele străbune și cele contemporane, obiceiurile și tradițiile localităților legate de Crăciun și Anul Nou. Acest spectacol impresionant a fost moderat de dna Svetlana Agachi și dra Dorina Tudorean.
Colindătorii de la liceul „Ștefan Vodă” au fost decernați cu premiul mare, pe locul I s-au plasat elevii școlii primare „I. Creangă”, pe locul II – artiștii amatori din gimnaziile satelor Viișoara, Popeasca și Cioburciu, liceul din Volintiri, pe locul III – cetele din gimnaziile satelor Ermoclia și Talmaza, liceul „Ș. Ciobanu” din Talmaza și colectivul „Ciobăneii” de la centrul de creație pentru copii și adolescenți.
DSC00006DSC00045DSC00032DSC00026