Noutăți

Alexandrin Guțu, campionul lumii, premiat de Consiliul Raional

La 30 iulie curent, la Consiliul Raional Ștefan Vodă, a avut loc o întâlnire de suflet a președintelui raionului, dlui Nicolae Molozea, cu Alexandrin Guțu, campion mondial la lupte greco-romane. Au fost prezenți la eveniment vicepreședinții raionului, dnii Vasile Gherman și Alexandru Pavlicenco, dl Vladimir Culacli, primul antrenor, dl Grigore Vorfolomei, directorul școlii sportive raionale, dna Raisa Burduja, șefa direcției generale educație. Dl Molozea l-a felicitat pe Alexandrin Guțu cu performanța sportivă, dorindu-i succese în continuare. Sportivul a fost premiat pentru rezultatul remarcabil la campionatul lumii, a fost menționat cu premiul bănesc și dl Culacli.

Președintele raionului, maestru în sport la judo și sambo, având în spate experiență sportivă bogată, a dat tânărului de 15 ani povețe și sfaturi de viață care îl vor ajuta să învingă ispitele care apar odată cu slava, l-a îndemnat să muncească mult și să meargă spre noile culmi în sport.

„Noi ne mândrim cu sportivii raionului care s-au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumului sportiv. Consiliul raional depune eforturi susținute pentru a crea o bază sportivă bună pentru generația în creștere, pentru a dezvolta diferite genuri de sport. Spre exemplu, la Căplani, baștina lui Andrei Perpeliță, triplu medaliat cu bronz la Campionatele Europene de lupte libere,. campionului mondial la armwrestling și european la powerlifting Oleg Tudoreanu, se construiește o școală sportivă”, a accentuat președintele raionului.

Alexandrin Guțu a fost invitat să participe în calitate de oaspete de onoare la turneul republican în memoria lui Efim Batâr care va avea loc în luna septembrie.