Noutăți

Ajutorul umanitar de la Crucea Roșie, filiala Dâmbovița

Transportul umanitar organizat de Crucea Roșie, filiala Dâmbovița și Consiliul județean Dâmbovița la 27 aprilie a ajuns la Ștefan Vodă. Convoiul este condus de către dl Gheorghe Popescu, directorul filialii Dâmbovița al Societății Naționale de Crucea Roșie. Oaspeții au fost întâmpinați de către dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, dna Tatiana Bostan, șef adjunct DASPF și dna Mariana Haret, șef centru de sănătate Ștefan Vodă.

TIR-ul s-a oprit în fața direcției asistență socială și protecția familiei. 150 de pachete cu alimente de bază (15 kg fiecare), pachete cu obiecte de igienă au fost descărcate și depozitate în sediu direcției de către voluntarii români și angajații direcției. Pe fiecare pachet este indicat conținutul: făină – 3 kg, mălai – 2 kg, zahăr – 3 kg, griș – 2 kg, ulei – 2 l, orez – 3 kg, biscuiți – 300 gr, ciocolată – 100 gr.

Ajutoarele umanitare vor fi repartizate familiilor nevoiașe cu mulți copii conform listelor întocmite de DASPF. Pachetele vor fi distribuite cu participarea nemijlocită a voluntarilor filialei de Crucea Roșie Dâmbovița.

Delegația a avut o întrevedere cu dl Nicolae Molozea, președintele raionului care a mulțumit voluntarilor de la Crucea Roșie și Consiliului județean pentru susținere și ajutorul acordat. Președintele raionului a punctat că s-au stabilit relații de înfrățire și colaborare cu Consiliul județean Dâmbovița foarte bune, drept dovadă fiind reparația liceului „Ștefan Vodă” cu susținerea financiară impunătoare din partea română și chiar vizita de astăzi. Tot astăzi vin la Ștefan Vodă reprezentanții Consiliului județean Dâmbovița în frunte cu președintele județului dl Alexandru Oprea și senatorul dl Adrian Țuțuianu.

Oaspeții au mai făcut un gest generos prin acordarea 4500 lei alocate din bugetul Consiliului județean pentru achiziționarea de lapte praf necesar pentru 56 copii sugari din familii foarte sărace.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier