Noutăți

Ajutorul social, majorat

Începând cu 1 aprilie 2017, s-a majorat ajutorul social – de la 900 lei la 961 lei și ajutorul pentru perioada rece – de la 1440 la 1538 lei. Această majorare s-a făcut concomitent cu indexarea pensiilor. Prin urmare, va crește numărul persoanelor nevoiașe care se vor încadra în cerințele Regulamentului cu privire la acordarea ajutorului social.

Persoanele care au depus documentele necesare pentru ajutorul social și au primit răspuns negativ, cunosc motivația refuzului (este indicat în scrisoarea oficială de la direcția asistență socială și protecția familiei). După ridicarea plafonului a ajutorului social acești oameni au șansa de a fi acceptați de Program, pentru ce trebuie iarăși să depună cererea la asistentul social din localitate.

Ajutorul social se oferă familiilor care se află în dificultate, pe o perioadă de timp de șase luni. La expirarea acestui termen, ajutorul mai poate fi oferit timp de alte șase luni dacă persoana care a pierdut locul de muncă stă la evidență la Agenția raională pentru ocuparea forței de muncă pentru a se reangaja.