Agricultură și Alimentație Anunțuri Noutăți

AIPA a lansat procesul de recepționare a dosarelor de solicitare a subvențiilor post-investiționale

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a anunțat despre lansarea procesului de recepționare a dosarelor pentru acordarea subvențiilor post-investiționale din sursele financiare ale Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR) pentru anul 2022.

Se vor sprijini fermierii, oferinduli-se subvenții destinate dezvoltării afacerilor în agricultură, inclusiv pe segmentul agroindustrial: construcția de sere, înființarea și dezvoltarea plantațiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, dezvoltarea sectorului zootehnic, implementarea agriculturii ecologice, promovarea produselor pe piețele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești, etc.

Pentru anul 2022, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie 1,5 miliarde de lei.

Fermierii care doresc să-și dezvolte afacerile în agricultură pot deja depune cererile Campania de depunere a cererilor pentru acordarea subvențiilor post-investiționale din FNDAMR va dura până în 31 octombrie curent.