Noutăți

Afacerea de succes a unui tânăr din Talmaza

Ion Rău, un tânăr din Talmaza şi-a început afacerea cu un roi de albine prins din întâmplare, iar acum are zeci de stupi pe lângă casă şi se bucură de profituri tot mai mari. Tânărul şi-a făcut un adevărat regat al mierii după ce a beneficiat de un grant din partea Uniunii Europene (UE).

După ce şi-a întemeiat familia, Ion Rău şi-a dat seama că pentru a-şi aşeza viaţa pe o temelie mai trainică, trebuie să plece la muncă peste hotare. După ce a adunat câţiva bani, dorul de casă şi de familie l-au reîntors la baştină. Însă, potrivit lui, fără un grant în sumă de peste 9400 de euro din partea UE, nu ar fi reuşit nimic.

„De aceşti bani am cumpărat stupi de albine şi inventar apicol. Albinele s-au înmulţit. Astfel lucrez acasă, lângă familie”, a spus Ion Rău. Tânărul antreprenor a mai spus că apicultura este o afacere bună, dacă o faci cu toată dăruirea.

„Anul acesta am colectat în jur de două tone de miere de albine. Pe parcurs dorim să dezvoltăm afacerea, să facem rost de un depozit, atelier şi să aplicăm la alte granturi pentru a dezvolta afacerea mai mult”, susţine apicultorul.

Ion Rău este unul dintre cei peste 70 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului, care au obţinut granturi europene, în valoare de peste 13.500 de euro, pentru a-şi crea sau dezvolta o afacere.

Sursa: trm.md