Noutăți

Administrarea ajutoarelor pentru oamenii nevoiași

Recent, DASPF a organizat un atelier de lucru cu asistenții sociali comunitari cu tema „Administrarea ajutorului material, ajutorului social și pentru perioada rece a anului”. 22 de asistenți sociali comunitari din toate localitățile raionului Ștefan Vodă au fost instruiți de către specialiștii DASPF: dna Viorica Nastasiu, șefa direcției, dna Maia Osipov, specialist în administrarea ajutorului material, dna Natalia Midrigan, specialist în administrarea ajutorului social, dna Rodica Verebcean, șef serviciu asistență socială comunitară.

Specialistul în administrarea ajutorului material a explicat asistenților sociali:

  • Procedura de clasificare a documentelor pentru acordarea ajutorului material;
  • Întocmirea corectă a anexei la procesul verbal;
  • Despre modificarea Regulamentului pentru compensarea cheltuielilor suportate la transportarea corpului neînsuflețit al rudei (persoanei) decedate peste hotare.

Specialistul în administrarea ajutorului social a explicat asistenților sociali:

  • Actele necesare pentru a putea elibera o permisiune, când și cum trebuie de prezentat ancheta de stopare a plății decedatului;
  • Despre informarea beneficiarilor de ajutorul social și perioada rece a anului, despre lista de evidență nominală a persoanelor neangajate asigurate de Guvern;
  • Întocmirea anchetei sociale efectuate la domiciliul solicitantului, pentru verificarea autenticității informației prezentate în cererea pentru acordarea ajutorului social și perioada rece a anului.

Tradițional, la finele ședinței asistenții sociali au îndeplinit chestionarul cu referire la tema discutată, la problemele întâmpinate pe parcursul activității.

DASPF