Noutăți

Adio, „Dumbrava-2019”!

În jur la 600 de copii din raionul Ștefan Vodă și alte localități ale țării s-au odihnit în tabăra „Dumbrava” din preajma s. Talmaza. Conform deciziei 1/9 din 28 martie, din contul surselor financiare a Consiliului raional Ştefan Vodă au fost alocate 360 bilete de odihnă în tabăra de odihnă „Dumbrava”, dintre care 82 bilete gratuite pentru copii dotaţi, 90 – pentru copii orfani și din plasament, din familii defavorizate, 25 bilete de odihnă copiilor participanţilor conflictului armat de pe Nistru, războiului din Afganistan, participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, colaboratorilor IPR. Angajații din sfera bugetară și agricultura au avut posibilitatea să procure 80 de bilete pentru copiii lor achitând doar 70 de procente din costul total de 1375 lei.

Activitatea taberei a fost permanent monitorizată de către dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, dna Raisa Burduja, șefa direcției generale educație, reprezentanții centrului de sănătate publică, filialei raionale ANSA.

Copiii cu plăcere și activ au participat în diferite concursuri, activități artistice și sportive organizate de educatori majoritatea din ei fiind tineri, veseli și cutezători. Copiii au primit hrană gustoasă și variată, uneori bucătarii găteau mâncarea după solicitarea copiilor.

La 5 august s-a încheiat ultimul schimb. Pentru a spune colectivului taberei un mulțumesc frumos pentru activitatea desfășurată cu succes la fața locului au venit dl Vasile Gherman și dna Raisa Burduja. „Fiecare merită cea mai înaltă apreciere, deoarece ați muncit pe sectorul său cu responsabilitate și ați avut grija mare de copii”, a punctat vicepreședintele raionului. „Cunoaștem cu toții că salariul angajaților este departe de cel meritat. În pofida acestui fapt ați făcut față cerințelor, copiii și părinții lor au rămas mulțumiți, pentru ce vă mulțumesc și eu din tot sufletul și vă îndemn să veniți și la anul la „Dumbrava”, a spus dna Burduja. Directorul taberei, dl Andrian Pușcă, a mulțumit conducerii raionului și direcției educație pentru atenția acordată, conlucrare, susținere în momentele dificile.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”