Noutăți

Activităţi în scopul siguranţei şi securităţii cetăţenilor

Inspectoratul de Poliție Stefan Voda in perioada săptămânii 21.01-25.01.2019 a intensificat activităţile generale şi individuale de prevenire a cazurilor de “HIPOTERMIE” în legătură cu temperaturile înregistrate scăzute şi poleiul.

Astfel, zilnic, angajații Serviciul Securitate Publică al Inspectoratului de Poliţie Stefan Voda în comun cu asistenții sociali comunitari, verifică domiciliile bătrânilor singuratici, familiilor social vulnerabile şi minorilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă peste hotare, în vederea acordării de ajutor şi prevenirea cazurilor de îngheţ. La fel ai fost verificate construcţiile nefinisate şi cele abandonate în vederea depistării persoanelor care nu au un loc permanent de trai, pentru a evita riscul de îngheţ.

Totodată, pentru a evita cazurile de acest gen Inspectoratul de politie Stefan Voda vine cu câteva recomandări:

– îmbrăcaţi-vă gros, folosiţi haine uşoare şi impermeabile;

– îmbrăcaţi copiii cu mai multe rânduri de haine, corespunzător vremii.

– evitaţi expunerea îndelungată la temperaturi scăzute şi aflarea în locuri deschise, suflate de vânt, în stații, piețe etc;

– păstraţi hainele uscate. Corpul dumneavoastră pierde repede căldura dacă pielea este umezită de ploaie, zăpadă sau transpiraţie;

– pentru prevenirea deshidratării, consumaţi în cantități mai mari, lichide calde (lapte, ceai), însă nu cofeinizate;

– evitaţi consumul de băuturi alcoolice care favorizează pierderea de căldură din organism;

– fiţi mai receptivi faţă de vecinii în etate, acordaţi-le ajutorul necesar sau sesizaţi autorităţile publice locale;

– sesizaţi imediat orice caz de dispariţie a minorilor sau abandon de domiciliu, pentru întreprinderea măsurilor urgente de depistare a acestora.

– acordaţi primul ajutor persoanelor depistate în stradă în stare inconştientă şi anunţaţi poliţia şi instituţiile medicale la numărul de urgenţă 112.