Noutăți

Activități comune întru minimalizarea riscurilor de incendii şi cazurilor de intoxicare

În perioada 17-24 ianuarie 2020 în localităţile  raionului Ștefan Vodă au fost continuate activităţile  cu privire la punerea în aplicare a Planului comun de acţiuni în domeniul minimalizării riscurilor de incendii şi cazurilor de intoxicare cu produse ale arderii şi prevenirea situaţiilor de risc în fondul locativ. Pe parcursul acestor zile au fost efectuate razii comune cu implicarea angajaților Secției Situații Excepționale Ștefan Vodă, Inspectoratului de poliție, Poliției de frontieră.

Astfel, în această perioadă au fost verificate 764 de case de locuit, 13 grădinițe, 19 instituții de învățământ, 23 oficii poștale, 8 centre medicale, 12 lăcașe de cult pentru copii, 1389 persoane informate, în locuri publice au fost afișate avize.

În cadrul activităţilor de prevenire realizate, au fost identificate mai multe lacune, care eventual pot conduce la situaţii de risc, printre care: comportamentul şi modul de viaţă antisocial, consumul excesiv şi dependenţa de alcool al unor categorii de persoane; neconştientizarea riscurilor care pot eventual apărea urmare a nerespectării regulilor generale de apărare împotriva incendiilor; exploatare şi utilizarea aparatelor de încălzit improvizate, uzate, defecte, inclusiv a plitelor şi sobelor cu defecţiuni evidente etc.

În urma acestor acțiuni va fi elaborat planul comun de acţiuni continuă de prevenire în domeniul vizat, cu implicarea SSE Ștefan Vodă, IP Ștefan Vodă, DR Est şi APL.