Noutăți

Acțiuni polițienești în vederea prevenirii violenței în familie

Inspectoratul de poliție  Ștefan Vodă, conform planului comun de acțiuni privind asigurarea cooperării angajaților poliției cu reprezentanții autorităților publice locale, organizarea și desfășurarea activităților de prevenire și combatere a fenomenului infracțional pe teritoriul raionului Ștefan Vodă, pentru perioada anului 2020, a realizat o ședință de lucru de comun cu angajații Biroului probațiune. În centrul discuției a fost prevenirea cazurilor de violență în familie și a consecințelor acestora, precum și planificarea activităților comune în vederea asigurării mecanismului intersectorial de prevenire a fenomenului de violență în familie prin acțiuni concrete.

Violența în familie are un caracter ciclic care nu se oprește de la sine. Multe femei se împac cu violența în familie de dragul copiilor, se sacrifică pentru a oferi copiilor o familie completă. Cu mare regret, odată de ce în familie a apărut un comportament agresiv verbal, fizic, psihologic, economic urmările vor crește în consecințe negative cu impact asupra dezvoltării copiilor, va fi afectat comportamentul, sănătatea lor fizică și mintală. După ședință pe segmentul Aleii Siguranței or. Ștefan Vodă au fost repartizate cetățenilor pliante cu conținut informativ cu genericul „Violența nu poate fi tolerată și justificată”.

În context, polițiștii fac un apel către victimele, martorii scenelor de violențe să apeleze serviciul de urgență 112. Victimele vor beneficia în mod gratuit și rapid de sprijin, informare, asistență juridică, asistență psihologică. Este important că confidențialitatea este asigurată.

Totodată angajații Secției securitate publică a IP Ștefan Vodă au organizat și desfășurat activități de informare și sensibilizare a populației privind pericolul de îmbolnăvire  COVID-19, necesitatea respectării măsurilor individuale şi colective.

Elena CEBAN, OP a SIC a SSP a IP Ștefan Vodă