Noutăți

Acțiuni de voluntariat în liceul „Ștefan Vodă”

În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (17-23 octombrie) în IP LT „Ștefan Vodă” s-au desfășurat mai multe acțiuni în parteneriat cu Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă, CE, ONG „Aripi Europene”, ONG „Gutta Club”. Astfel, la data de 17 octombrie a fost salubrizat râul Gealair. În acțiunea respectivă s-au implicat activ și elevii claselor IX-A și a IX-C împreună cu diriginții Irina Brînzarei și Natalia Ștefan.

La 18 octombrie Natalia Ștefan a desfășurat pentru membrii CE și doritori un training de informare cu genericul „Voluntariatul – o cale de promovare a tinerilor dornici de schimbări pozitive în toate domeniile vieții” în cadrul căruia participanții au studiat prevederile Legii Voluntariatului Nr. 121 din 18.06.2010.

Voluntarii din rândul liceenilor s-au implicat activ în Campania de sensibilizare împotriva fumatului cu genericul „Nu fuma, îndulcește-te” care a avut loc la 19 octombrie. Voluntarii au îndemnat locuitorii orașului să ducă un mod de viață sănătos, să evite fumătorii, fumatul, împărțindu-le fiecăruia câte o ciocolată însoțită de un flyer pe care era scris sloganul campaniei – „Nu fuma, îndulcește-te”.

Astfel, în activitățile de voluntariat au fost implicați peste 100 de elevi și trei profesori.

dscn5738 imag1251