Noutăți

Acțiuni concrete pentru a preveni situații excepționale în perioada rece a anului

La 20 decembrie 2017 s-a desfășurat ședința comisiei raionale pentru situații excepționale. La ședință au fost invitați primarii localităților raionului Ștefan Vodă.

— Stimați membri ai comisiei, domnilor primari, chestiunea principală de pe ordinea de zi este planul comun de acțiuni privind asigurarea apărării împotriva incendiilor în perioada rece a anului 2017-2018 și sărbătorilor de iarnă. Totodată propun ca fiecare primar să prezinte informații privind pregătirea localității către sezonul rece. Este important să întreprindem  toate acțiunile necesare pentru a face față situațiilor de înzăpezire, vânt puternic, ghețuș.

Nu putem lăsa fără atenție persoanele singuratice, persoanele ce locuiesc în condiții ce lasă de dorit, căci numai astfel putem preveni incendiile și alte situații de stare excepțională , a menționat în mesajul de salut dl Nicolae Molozea, președintele raionului Ștefan Vodă.

Domnul Viorel Tomov, șeful secției situații excepționale, a atenționat  că în instituții se organizează seminare cu genericul ”securitatea la incendiu în perioada rece și sărbătorilor de iarnă”, ”regulile de comportament pe gheață”. Totodată vor fi verificate locuințele persoanelor din grupul de risc pentru a informa despre regulile de securitate anti incendiară și verificarea condițiilor de încălzire.

Apoi, primarii, participanți la ședință, au informat despre pregătirea instituțiilor pentru perioada rece a anului, posibilitățile de întreprinde măsuri concrete în caz de ninsori abundente, îngheț ș.a.

O subiect aparte a discuției a constituit asigurarea cu energie electrică  a localitățile în condițiile climaterice însoțite cu vânt puternic, ploi, zăpadă.