Noutăți

Acțiunea comemorativă „Drumurile memoriei”

În scopul organizării şi desfăşurării acţiunilor consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei în toată republica, în perioada 3-20 august, se desfășoară acțiunea comemorativă “Drumurile Memoriei”.

În cadrul acțiunii va fi prelevat pământul de pe mormintele și memorialele ostașilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial care va fi păstrat în Muzeul Armatei Naționale.

În raionul Ștefan Vodă ceremonia prelevării pământului a avut loc în perioada 5-7 august. Echipa de prelevare a pământului a fost constituită din grupul portdrapel cu Drapelul de Stat al Republicii Moldova, grupul orchestrei militare, grupul de santinele, grupul de prelevare și grupul de salve, astfel  ceremoniile s-au desfășurat în mod solemn. În fiecare localitate la eveniment  au participat reprezentanții administrațiilor publice locale și șeful secției administrativ-militară, dl Ruslan Lupan. La Ștefan Vodă la ceremonie a fost prezent dl Vasile Maxim, președintele raionului.

Prin urmare, ceremoniile de prelevare pământului de pe mormintele și memorialele ostașilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial la 5 august au avut loc în satele Slobozia, Antonești, Carahasani, Căplani, Palanca, Tudora, Crocmaz, Olănești; la data de 6 august – or. Ștefan Vodă, satele Viișoara, Purcari, Răscăieți, Cioburciu, Talmaza, Marianca de Jos, Feștelița, Ermoclia, Popeasca, iar pe data de 7 august – Ștefănești, Volintiri, Copceac, Lazo, Alava, Semionovca și Brezoaia.

Cei căzuți în lupte merită memorie veșnică și recunoștința urmașilor pentru viața pașnică…