Noutăți

Acordul de Cooperare cu județul Iași, semnat

Dl Nicolae Molozea, președintele raionului, a răspuns invitației Consiliului județean Iași de a se deplasa la Iași pentru a semna Acordul de Cooperare între Județul Iași din România și raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova.

La 27 martie curent, dl Molozea ca și alți 9 președinți de raioane din Republica Moldova a participat la activitățile organizare de Consiliul Județean Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei în cadrul Programului Centenar alături de dl Maricel Popa, președintele Consiliului județean Iași și reprezentanții Consiliului județean. Programul acestui eveniment important pentru istoria contemporana a ambelor state a fost vast incluzând Tedeumul la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, depunere de coroane la mormântul lui Ion Inculeț din comuna Bârnova, la Cimitirul Podgoria din Grădina Botanică.

Semnarea actelor de înfrățire a avut loc la Muzeul Catedralei Mitropolitane. „Astăzi a fost semnată o declaraţie de intenţie de unire cu Republica Moldova, pe care toată lumea o susţine. Este o declaraţie simbolică. Doar atât. Ceea ce facem noi, unirea dintre Consiliul Judeţean Iaşi şi raioanele din Republica Moldova reprezintă derularea în comun a unor proiecte transfrontaliere cu ajutorul cărora putem să accesăm bani europeni şi putem să îi învăţăm să facă proiecte, întrucât avem o experienţă foarte bogată”, a precizat Maricel Popa.

De menționat, că acesta este al patrulea Acord de Cooperare încheiat între Consiliul raional Ștefan Vodă și județele din Republica România.

Valentina GORNOSTALI, IP „PRIER”