Noutăți

Acordarea asistenței cetățenilor refugiați din Ucraina

După câteva ore petrecute la graniță, persoanele care vin din Ucraina au câteva variante după ce ajung pe teritoriul raionului Ștefan Vodă: cazare într-un centru de plasament temporar, cazare privată sau să continuarea deplasării.

Conform datelor direcției generale asistență socială și protecția familiei în ultimele 24 ore în localitățile raionului au fost cazați 91 de maturi și 63 de copii. În total sunt disponibile 1092 de locuri.

Președintele raionului Ștefan Vodă, dl Vasile Maxim, vicepreședintele raionului Ștefan Vodă, dl Vladimir Baligari, și șefa direcției generale asistență socială și protecția familiei, dna Aurica Cebotari, pe parcursul zilei de azi 26 februarie 2022 au vizitat centrul de plasament temporar din s. Popeasca, grădinița din s. Crocmaz, centrul din s. Răscăieții Noi, centrul din s. Palanca.

Totodată azi au fost distribuite circa 4 tone de cartofi donate de către dl Alexandru Oprea din s. Ștefănești. Multe ajutoare au venit și din partea cetățenilor, agenților economici.

Primarul s. Crocmaz, Ion Veleșco,  împreună cu agenți economici, prieteni a reușit să mobileze eforturile  și a adunat produse igienice, haine, medicamente și mâncare pentru bebeluși pe care le oferă refugiaților care sunt cazați în incinta grădiniței din localitate.