Noutăți

Absolvenții și-au luat rămas bun de la școala de arte „Maria Bieșu”

S-a început vacanța și pentru elevii școlii de arte „Maria Bieșu”, însă 58 de absolvenți și-au luat rămas bun de la acest templu frumosului, dar nu de la artă care le va însoți toată viața, fie și nu de artist. La careu solemn direcția școlii le-a înmânat documentele de absolvire, iar eminenților – și diplome de onoare. (Generațiile precedente ale absolvenților au avut norocul și onoarea să primească diplomele din mâinile regretatei Maria Bieșu.)Pentru succese în învățătură au fost decernați cu diplome și elevii școlii de la toate despărțiturile. Emoțiile și trăirile absolvenților, mulțumirea lor pentru dragostea, răbdarea, insistența cu care au fost tratați pe parcursul anilor de studii le-a transmis profesorilor dragi Arina Bădulescu, absolventa secției muzică și laureata mai multor concursuri republicane. La rândul său, Arina, în semn de recunoștință, a pregătit pentru profesorii Bulai și Nadejda Boldureanu Diplome pentru profesionalism înalt și calități omenești excepționale.

Dl Valeriu Morari, directorul școlii de arte, a făcut o succintă totalizare a activității școlii pentru anii de studii 2015-2016, punând accentul pe cele mai mare realizări – ediția a două a festivalului-concurs „Pe urmele Primadonei Maria Bieșu” (Premiul Mare a fost câștigat de Tina Verebceanu, discipola profesoarei Liuba Ceban) și concursul școlilor de arte din toată țara „Tinere talente”, unde elevii școlii au atins performanțe, câștigând locuri de frunte.

Dna Elena Vlas, directorul școlii primare și mama unei eleve a școlii de arte, a adus mulțumiri colectivului profesoral din partea părinților. Există o colaborare benefică între aceste două școli, a spus dna Vlas, deoarece învățătorii începând cu clasa întâi îndeamnă părinții să-și înscrie odraslele la școala de arte. Astfel, la careu se aflau discipolii ambelor școli. N-a rămas în urmă și direcția școlii de arte, decernând cu diplome cei mai activi părinți care cu mare drag se implică în activitățile școlii de arte.

Au fost prezenți la careu dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, dna Valentina Uța, șefa DCTST, dna Maria Romanciuc, specialistul DCTST. Reprezentanții Consiliului raional au înmânat Diplome de Onoare a Consiliului raional profesorilor și elevilor școlii pentru munca cu devotament și succesele obținute și un cadou de preț școlii de arte „Maria Bieșu”. Activitatea a fost încununată de un mini-concert prezentat de discipolii școlii de artă.DSC00086DSC00097DSC00099