Noutăți

A venit timpul faptelor concrete

Astăzi, 26 aufgust, membrii asociației utilizatorilor de apă pentru irigare „Kîzîl” s-au întrunit în incinta Consiliului raional pentru a concretiza unele momente importante ce țin de întocmirea documentației de proiect cu privire la restabilirea rețelelor de irigație de pe masivul Căușeni. În afară agenților economici care au stat la baza creării asociației „Kîzîl” au fost prezenți și alți producători agricoli din zona de stepă care vor să se alăture asociației. Este un semn bun care ne vorbește de la sine că irigarea, acest vis al agricultorilor care încă ieri părea irealizabil, în viitorul apropiat cu adevărat poate deveni o realitate. Evident, cu eforturi susținute atât din partea statului (partea leului), cât și din partea producătorilor agricoli.

Costul documentației de proiect a fost estimat la 324 mii lei. Important: întru susținerea agenților economici din domeniul agrar este preconizată alocarea a 150 mii lei asociației „Kîzîl” din partea Consiliului raional.

După consultări teoretice membrii asociației împreună cu proiectantul licențiat, Mihail Pincov, s-au deplasat în teritoriu pentru a studia la fața locului ce concret este necesar de întreprins, cât mai rapid, pentru restabilirea sistemului de irigație. Marșrutul a fost lung: Volintiri – Feștelița – Marianca de Jos – Ștefan Vodă – Slobozia – Ștefănești.

Timpul înseamnă bani. În cazul nominalizat – investiții foarte mari care pot schimba radical starea de lucruri în agricultura raionului, mai precis – în zona de stepă. A venit timpul faptelor concrete…

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”