Noutăți

A prezentat țara în cel mai onorabil mod

Este vorba despre Oleg Tudorean, pământeanul nostru din s. Căplani, datorită căruia pe stadionul din Budapesta, Ungaria, unde, în perioada 2 – 11 septembrie 2017, s-a desfășurat campionatul mondial la armwrrestling a fost ridicat drapelul Moldovei și primul a răsunat imnul țării noastre.

De fapt, Campionatul Mondial de Armwrestling din Budapesta a fost unu triumfal pentru echipa Moldovei, deoarece 11 sportivi s-au întors acasă cu două medalii de aur, trei de argint și două de bronz. De menționat, că pentru victorie au luptat 1200 de sportivi.

„Scopul meu – să devin campion mondial la armwrestling” – a declarat la sfârșitul lunii mai curent Oleg Tudorean, atunci când a venit de la Campionatul Europei de armwrestling cu medalia de aur. Și iată că în timp record tânărul ambițios a realizat acest vis, devenind campion mondial. Întrebat despre planuri pentru viitor, Oleg a răspuns în felul următor: „Este cu mult mai ușor să cucerești o înălțime odată, decât să rămâi acolo pe mult timp. Vreau să demonstrez că victoria mea n-a fost întâmplătoare.

După ce a revenit de la Budapesta, Oleg Tudorean s-a întâlnit cu președintele raionului, dl Nicolae Molozea. Președintele raionului, maestru în sport la două probe de luptă, a felicitat tânărul sportiv cu această performanță formidabilă, deoarece este cu adevărat un caz fenomenal – în jumătate de an să cucerești medalia de aur la Campionatul Europei și apoi – la Campionatul Mondial. Cu ocazia acestui triumf sportiv, dl Molozea, prin dispoziția sa, din numele Consiliului raional, l-a premiat pe Oleg Tudorean cu 7000 lei.

Oleg Tudorean a informat președintele raionului că practică încă un gen de sport – powerlifting-ul. Mai mult, la 23-25 septembrie sportivul va participa la „European Single Powerlifting Championship” (powerlifting pe probe) în or. Cercassy, Ukraina și este dispus să cucerească medalii și la acest campionat european. Într-un ceas bun!

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”