Noutăți

„A fost război pe-al meu meleag”

„A fost război pe-al meu meleag” – sub acest generic s-a desfășurat mitingul comemorativ consacrat acelor 25 de ani de la războiul de pe Nistru. Acțiunea organizată și desfășurată de direcția raională cultură, tineret, sport și turism a avut loc în Piața Libertății din centrul raional.

Conducerea raionului și a urbei, combatanții, reprezentanți ai Inspectoratului de poliție și Poliției de frontieră, angajații instituțiilor și serviciilor, cetățeni ai orașului s-au adunat la monumentul lui Ștefan cel Mare pentru a comemora victimele acestui conflict și a se închina eroilor ce au luptat pentru integritatea Republicii Moldova.

Despre această filă neagră din istoria contemporană al Republicii Moldova, puterile destructive care au stat în spatele războiului sângeros și consecințele grave pentru țară care rămân necurmate până în prezent au vorbit dl Nicolae Molozea, președintele raionului, dl Gheorghe Anghel, primar de Ștefan Vodă, dl Sergiu Dodonov, președintele organizaţiei veteranilor Conflictului armat de pe Nistru.

Președintele raionului a asigurat combatanții că Consiliul raional va susține financiar instalarea monumentului eroilor căzuți în lupte pentru integritatea țării. Primarul orașului a numit și cifra concretă – 50 mii lei va aloca consiliul local pentru înveșnicirea memoriei eroilor neamului care și-au jertfit viețile pentru Patrie.

Un mini-spectacol prezentat de elevii liceului „Ștefan Vodă” și colaboratorii casei de cultură a trezit emoții puternice în inimile celor prezenți la mitingul de comemorare (vezi foto).

În memoria eroilor căzuți a fost oficiat serviciul divin.

Acțiunea a finisat cu depunerea florilor la monumentul lui Ștefan cel Mare.