Anunțuri Economie și Atragerea Investițiilor Noutăți

A fost lansat apelul IV de depunere a dosarelor de solicitare a subvenției în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural

În perioada 1 iunie – 23 august curent, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), lansează cel de-al IV-lea apel de recepţionare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural, destinate îmbunătăţirii şi dezvoltării infrastructurii publice rurale şi diminuării tendinţelor de declin social şi economic în zonele rurale.

Conform Regulamentului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2019, subvenții vor fi oferite pentru trei măsuri de sprijin:

Măsura nr. 1. Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale;

Măsura nr. 2. Dezvoltarea localității rurale;

Măsura nr. 3. Diversificarea economiei rurale prin activități nonagricole.

Depunerea dosarelor de solicitare a subvenției in avans se face de către primar – pentru masurile nr. 1 si nr. 2 si administrator/reprezentant legal – pentru măsura nr. 3, la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își are sediul juridic și în care va efectua investiția.

Valoarea maximă a subvenției acordate pentru măsura 1 și 2 constituie 80% pentru un proiect eligibil de până la 3 milioane de lei, iar pentru măsura 3 constituie 50% pentru un proiect eligibil de până la 1 milion de lei.

În condițiile Regulamentului, eligibili pentru obținerea subvențiilor în avans sunt: unitățile administrativ-teritoriale de nivelul întâi (sate și comune, precum și orașe cu o populație de până la 10000 locuitori cu statut de rezident, conform ultimului recensământ al populației și al locuințelor) pentru măsurile 1 și 2, și persoanele juridice sau fizice înregistrate în localitățile rurale care își creează sau dezvoltă activități non agricole pentru măsura 3.

Sursa informativă: http://aipa.gov.md/ro/content/lansarea-apelului-iv-de-depunere-dosarelor-de-solicitare-subven%C8%9Biei-%C3%AEn-avans-pentru?fbclid=IwAR1xQC6WM-ceoOVM_wierro0E7g8VQ88p9WFwcbH-zAFlW8RHx3q43CL-cQ

Actele necesare pentru perfectarea dosarului, pot fi accesate aici

Direcția economie și atragere a investițiilor