Noutăți

A fost audiat public bugetul raional pe anul 2021

La 11 decembrie curent, a avut loc audierea publică a proiectului deciziei privind bugetul raional pe anul 2021. Ședința s-a desfășurat pe zoom, în format online pentru a respecta restricțiile anti-COVID, evitând prezența masivă fizică a participanților la dezbatere. Astfel, au participat la audiere conducerea raionului, unii consilieri raionali și primari, conducătorii direcțiilor și instituțiilor din subordinea Consiliului raional, conducătorii instituțiilor instructiv-educaționale.

Vasile Maxim, președintele raionului, a venit cu un mesaj de salut, subliniind importanța evenimentului părțile forte a căruia sunt transparența în procesul decizional, informarea publicului larg, educația civică a populației, conlucrarea eficientă în elaborarea celui mai important document de nivel raional. „Scopul prezentării proiectului bugetului pe anul 2021 este definirea ansamblului de acţiuni şi operaţiuni integrate, orientate gestionarea corectă, eficientă a banilor publici, elaborarea instrumentului eficient de management bugetar. Experienţa audierilor publice din anii precedenți demonstrează, că acest instrument de participare cetăţenească reprezintă o perspectivă promiţătoare pentru administraţia publică locală, constituie un pas semnificativ pentru promovarea înrădăcinării principiilor democratice la nivel de comunitate”, a punctat președintele raionului.

Sinteza veniturilor bugetului raional Ștefan Vodă pe anul 2021 a fost prezentată de către Elizaveta Ceban, șef adjunct al Direcției finanțe, cheltuielilor – Ina Caliman, șefa Direcției finanțe.

Vorbitorii au menţionat că estimările de cheltuieli ale bugetului raional pentru 2021 sunt direcţionate la programe de importanţă vitală, ce va permite rezolvarea problemelor stringente, fără a fi admise datorii creditare şi blocaje financiare. A fost apreciat la justa valoare profesionalismul specialiștilor Direcției finanțe care au elaborat bugetul raional pe anul 2021 în strânsa colaborare cu specialiștii din toate domeniile de activitate economică și socială ale raionului.

Toate informațiile ce țin de bugetul raional pe anul 2021 (proiectul deciziei cu toate anexele, descrierea succintă a bugetului) sunt plasate pe site-ul Consiliului raional și pot fi studiate de fiecare doritor. Cetățenii raionului care au propuneri, întrebări vizavi de bugetul raional se pot adresa personal la Consiliul raional, Direcția finanțe, sau la telefoanele  0242 2-30-48, 0242 2-21-41, 0242 2-53-30.