Noutăți

A demarat noul an de studii

Prin careuri solemne, la 1 septembrie curent, în toate instituţiile de învăţământ a demarat noul an de studii 2016-2017. La liceul „Ştefan-Vodă”, care poate fi considerat un fel de port-drapel printre instituţiile de învăţământ din raion, festivitatea s-a desfăşurat într-un cadru mai puţin obişnuit – în casa orăşenească de cultură. Vorba e că la liceu au demarat lucrările de reparaţie capitală drept urmare a realizării unui proiect finanţat de Consiliul judeţean Dâmboviţa, România. Acest proiect a fost obţinut în urma efortului depus de conducerea raionului şi administraţia liceului. Dar, probabil, s-a meritat să se vadă de cei prezenţi această privelişte – sala arhiplină a casei de cultură cu cei 599 de elevi ai liceului.

Dna Elena Corniţel, managerul liceului „Ştefan-Vodă”, a felicitat prezenţa cu prilejul începutului noului an de studii, a făcut unele bilanţuri ale anului de învăţământ 2015-2016, formulând sarcini mai avansate pentru noul an.

Apoi cuvântul i se oferi dlui Nicolae Molozea.

–Sunt bucuros să fiu astăzi împreună cu d-voastră, stimaţi profesori şi elevi, pentru că ţin foarte mult la acest liceu, unde am învăţat şi eu, a spus preşedintele raionului. După ce am devenit preşedinte de raion una din primele vizite am efectuat-o la liceul „Ştefan-Vodă”, pentru profesorii căruia port un deosebit respect. Sunt, probabil, cel mai „vinovat” că am obţinut acest grant de milioane pentru reparaţia liceului de la fraţii noştri din România, făcând mai multe vizite în ţara vecină. O să ne străduim să organizăm astfel lucrul constructorilor ca să nu se răsfrângă negativ asupra procesului instructiv-educativ, asupra profesorilor şi elevilor, dar vă rog să daţi dovadă şi dvs. de responsabilitate şi precauţie pentru ca să creăm în liceu condiţii pe care el demult le merită. Vă doresc un an de studii plin de succese, realizări notorii şi bucurii!

Apoi dl N. Molozea a înmânat certificate de acordare a bursei de merit a Consiliului raional împreună cu care apoi s-a fotografiat. De menţionat că din cei 21 de bursieri din raion 12 sunt elevi ai liceului „Ştefan-Vodă”. Apoi câţiva elevi din clasa V, proaspăt veniţi la liceu, cu vădite emoţii, au declamat versuri adecvate momentului. Pe urmă veni şi rândul primului sunet.

Careuri solemne de început de an şcolar au avut loc în toate instituţiile de învăţământ preuniversitar din raion. Prima lecţie pentru toţi a fost dedicată aniversării a 25 de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.