Anunțuri Noutăți

A demarat campania „Bunicii Grijulii”

Stimaţi cetăţeni, Inspectoratul de poliţie Ştefan Vodă Vă informează, că Poliţia Naţională a dat start Campaniei ,,Bunicii Grijulii”, care are scopul protejării copiilor în timpul traversării străzilor şi informării cu reguli de comportament pentru siguranţa personală.

În Campania dată este necesară participarea voluntară a buneilor activi cu responsabilitate civică înaltă, care nu sunt indiferenţi, care au nepoţi şi vor să se implice pentru a sprijini şi pentru a proteja copiii noştri.

Doritorii care vor să facă parte din echipa ,,Bunicii Grijulii” se pot prezenta la IP Ştefan Vodă. „Bunicii grijulii” reprezintă o campanie de promovare și asigurare a securității celor mici, atunci când sunt în drum spre școală sau spre casă. Campania este inițiată de Poliția Republicii Moldova, cu preluarea experienței din Italia.

Proiectul se referă la prezența persoanelor în etate la trecerile de pietoni din preajma instituțiilor de învățământ, pentru ca să ajute copiii să traverseze străzile. Inițiativa este preluată din experiența mai multor orașe din nordul Italiei.

„Acest proiect presupune implicare persoanelor de vârsta a treia, cu responsabilitate civică înaltă, care nu sunt indiferente, care au nepoţi şi vor să se implice în protejarea lor”. Toţi doritorii de a participa în bază de voluntariat la această Campanie, trebuie să întrunească condiţiile: să fie persoane de vârsta a treia ( femei, bărbaţi); persoane care sunt la pensie; să nu depăşească vârsta de 75 ani.