Noutăți

MĂRȚIȘORUL ne aduce primăvara

A venit primăvara…Anotimul mult așteptat, care trezește natura, sentimentele din cele mai romantice, speranțele și visele. În Republica Moldova prima zi a lunii martie celebrăm sosirea primăverii prin frumoasa tradiție străveche de a oferi un MĂRȚIȘOR. Acest simbol al primăverii, ce aduce noroc, se oferă în semn de prietenie şi se poartă în dreptul inimii.

,,Dăruiește un mărțișor, dăruiește un zâmbet,, este genericul expoziției handmade vernisată în holul Consiliului raional (etajul IV) care delectează privirile prin frumoasele lucrări confecționate de elevii Centrului Raional de Creație a Copiilor și Adolescenților.

 

 

 

 

 

Croşetate, cusute, confecționate din mărgele, hârtie, panglică şi alte materiale, simbolurile primăverii într-adevăr ne aduc zâmbetul prin finețe și frumusețe, punând în evidență măiestria, creativitatea și fantezia tinerilor meșteri îndrumați de iscusiții dascăli.Alte lucrări ale meșterilor populari din instituțiile de cultură sunt expuse la intrare în edificiul Consiliului raional. Firele alb și roșu împletite cu drag și dor în tradiționalul mărțișor – simbolul nu doar a primăverii, dar și a continuității, înscris de UNESCO în anul 2017 în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, este mesagerul Moldovei dincolo de hotare. Expozițiile vernisate reprezintă mai degrabă, un manifest de promovare a simbolului MĂRȚIȘOR, prin care se dorește tuturor să aducă primăvară în suflet, sănătate, fericire şi noroc, bunătate și pace!