Noutăți

Stimaţi concetăţeni!

Sărbătoarea “Limba noastră” este o a doua sărbătoare naţională de o importanţă specială care ne acordă posibilitatea să elogiem unul din cele mai deosebite momente din istoria neamului. De aceea, este foarte important să conştientizăm că avem toate motivele să ne mândrim şi să apreciem la justa valoare semnificaţia acestei sărbători.

În spiritul respectului reciproc faţă de identitatea naţională, limba noastră este astăzi una dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Avem datoria de a ne cinsti limba pe care o vorbim, indiferent unde ne aflăm, pentru că prin limbă ne păstrăm cultura, tradiţiile, istoria şi credinţa. Versurile poeţilor Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Grigore Vieru constituie un moment de regăsire a rădăcinilor străbune transformându-ne într-o lume aparte a slovei limbii noastre. Iar marele filosof Esop spunea: „Toată înţelepciunea se învaţă prin limbă”. Prin ea se fac nunţile, se zidesc cetăţile. Prin ea se fac laudele şi chiar muzica. Toată viaţa noastră prin limbă trece.

În  acest context vin cu cele mai frumoase urări de bine, vă doresc pace şi bunăstare în casele dumneavoastră, să aveţi parte de tot ce e mai frumos şi sacru. Să fiţi mândri că trăiţi pe acest meleag şi vorbiţi o limbă atât de frumoasă, mlădioasă, limba doinelor şi baladelor strămoşeşti.

Îmi exprim speranţa că ziua de 31 august va deveni o sărbătoare naţională a concetăţenilor noştri, prilej de consolidare a legăturilor spirituale cu patria mamă, de conştientizare şi preţuire a identităţii naţionale indiferent unde ne aflăm.

Un mesaj aparte vreau adresez în special tinerilor: avem nevoie de implicarea voastră mai activă în viaţa politică, economică, socială pentru ca Republica noastră Moldova să devină un stat cu adevărat democratic.

La mulţi ani!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Vasile MAXIM,

președintele raionului Ștefan Vodă