Noutăți

Stimați concetățeni!

Pentru fiecare dintre noi, Sărbătorile Pascale, luminate și dătătoare de viață, comportă o semnificație deosebită. An de an, mulți dintre dumneavoastră parcurg drumuri și țări pentru a reveni de Paște acasă. În această măreață zi, familiile întregite se adună la masa festivă și, respectând tradițiile, se bucură de Învierea Domnului Isus Hristos.

Învierea Domnului este o celebrare a speranței într-un anotimp al renașterii. Biruința Vieții, acesta este mesajul pascal care ne umple sufletele de încrederea de care avem nevoie, în acești ani mai mult decât oricând.

Pentru noi toți, lumina Învierii a fost întotdeauna un prilej de a ne bucura alături de familie și de cei apropiați de căldura locului pe care-l numim „acasă”. Din păcate, sărbătorile pascale și în anul acesta ne găsesc într-o situație care ne obligă să aflăm mai mult în noi înșine lumina și binecuvântarea Învierii, în casă și prin rugăciune. Cu regret în zilele aceste nu putem să fim alături de toți acei pe care îi dorim, totuși suntem mereu în gândurile noastre aproape de ei, iar această comuniune spirituală este legătura cea mai puternică, adevărata forță care ne dă energia să depășim momentele dificile prin care trecem. Să ne asumăm acest sacrificiu și să ne regăsim cu aproapele nostru în taina Învierii, precum și în rugăciune pentru alinarea suferințelor celor bolnavi și pentru sufletele celor răpuși de pandemia cu COVID-19.

Avem speranța că toate restricțiile sunt temporare. Împreună am depășit deja o bună parte din cale. Datorită responsabilității dumneavoastră de a respecta măsurile impuse, putem vorbi astăzi despre o dinamică pozitivă. Creșterea zilnică a numărului de persoane infectate cu coronavirus în raionul nostru este mult mai mică. Înseamnă că noi mergem în direcția corectă.

Sunt convins că vom putea reveni la cursul firesc al vieții, să ne bucurăm de primăvară și, cel mai important, să-i îmbrățișăm pe cei dragi.

În numele Consiliului raional Ștefan Vodă, conducerii raionului Vă doresc tuturor să întâmpinați Sfintele Paști în sănătate și pace sufletească!

Vă urez să primiți Sfintele Paști cu sufletele luminate de iubire, speranță și credință! Vă doresc tuturor dumneavoastră, familiilor, oamenilor dragi, multă sănătate, liniște și armonie, forțe și curaj. Apreciați-i și aveți grijă de cei care vă sunt alături.

Hristos a înviat!

Cu profund respect,
Vasile Maxim, președintele raionului