Comunicate Noutăți

25 mai – Ziua internațională a copiilor dispăruți

,,Dreptul copilului  la o familie nu se rezumă doar  a avea părinți și o casă. Copii au nevoie de atenție, iubire și comunicare. Numai prin grijă, afecțiune, sprijin și încredere  îi ajutăm să nu devină victime sau făptași ai unor infracțiuni”.
În această zi angajații Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă  au organizat activități de informare și sensibilizare atât a copiilor, cât și a adulților despre numărul de dispariții voluntare în rândul minorilor, riscurile la care aceştia pot fi expuşi şi măsurile care necesită a fi luate pentru a minimaliza asemenea situaţii.
Cauzele acestor dispariții cel mai adesea sunt: neglijarea copiilor de către reprezentații săi legali, lipsa unui dialog viabil între părinte-copil în cazul familiilor firești, prezența mediului vicios în familie, precum și violența atât psihică, cât și fizică, prezența problemelor financiare, condițiile de trai, necesitatea de a câștiga sursa de existență, aceștia fiind factori care generează plecarea voluntară a minorilor de acasă.
Ai grijă de copilul tău!
IP Ștefan Vodă – pentru că ne pasă!