Noutăți

Târgul de toamnă, desfășurat cu succes

 La 10 octombrie curent, sub egida Consiliului rational, s-a desfășurat „Târg de toamnă la Ștefan Vodă”. Conducerea raionului, direcțiile agricultură și alimentație, economie și atragerea investițiilor, cultură au depus eforturi susținute pentru a organiza un eveniment de anvergură cu dublă conotație – comercială și culturală. Președintele raionului, Vasile Maxim, la fel ca și vicepreședinții Valentina Barbei și Vladimir Baligari au mulțumit pentru prezență la târg agenților economici și persoanelor fizice dorindu-le vânzări cât mai bune, iar tuturor vizitatorilor – cumpărături de potriva așteptărilor.

În pofida tuturor circumstanțelor nefaste a anului agricol 2020, producătorii agricoli, cât și persoanele fizice au fost răsplătiți pentru truda depusă cu mult sârg. Astfel, sortimentul producției propuse spre comercializare a fost foarte vast: legume, fructe, produse apicole, animaliere, cerealiere, vitivinicole, de panificație, produse naturiste (plante și puieți, arbuști, bulbi, specii de flori, semințe), paste făinoase, păsări etc. Doritorii au avut posibilitatea de a procura conserve de iarnă pregătite de gospodinele iscusite după cele mai gustoase și originale rețete.

Direcția cultură, tineret, sport și turism a adus la iarmaroc farmecul toamnei aurii și coloritul național prin decorul intrării la târg și amenajarea expoziției de lucrări ai meșterilor populari și exponatelor muzeistice din satele Talmaza, Căplani, Răscăieți, Tudora, Olănești, Feștelița și Copceac. Au fost expuse minunatele picturi ale elevilor filialei Antonești a școlii de arte „M. Bieșu”, conducător A. Slobozian, care încă odată au demonstrat cât de talentați sunt copiii satelor noastre. Tonul bunei dispoziții a fost susținut și de ansamblul muzical din s. Cioburciu, membrii Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă cu joc de dezvoltare intelectuală „Tangram pazl”. Incubatorul de Afaceri Ștefan Vodă a prezentat jucării croșetate manual de meșterița Natalia Gurulea.

La târg agricol au participat agenți economici mici și mijlocii (gospodării țărănești, SRL-uri) și persoane fizice din mai multe localități ai raionului, 47 la număr. Majoritatea comercianților a rămas satisfăcută de nivelul vânzărilor, răspunzând pozitiv la indemnul președintelui raionului de a participa la încă un târg agricol la data de 24 octombrie.

Cumpărătorii afectați financiar de pandemie totuși au sperat la prețuri mai mici pentru unele produse agricole care au fost la același nivel ca la piața raională. Poate că situația se va schimba la următorul târg agricol…

De menționat că s-au respectat măsurile anti-COVID atât de organizatori (măsurarea febrei, dezinfectarea), cât și de participanți la târg (purtarea măștii).

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”