Noutăți

2016 – un an bogat în evenimente culturale de anvergură

La  20 ianuarie curent, lucrătorii din sfera culturii – bibliotecarii, conducătorii caselor și căminelor de cultură, conducătorii artistici ai formațiunilor de artiști amatori, centrelor de artizanat, angajații școlilor de arte și muzeelor – s-au întrunit în sala de ședințe a Consiliului raional pentru a face totalurile activității desfășurate în anul 2016. A participat la acest eveniment important dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului.

Raportorul, dna Valentina Uța, șefa direcției cultură, tineret, sport și turism, a prezentat o analiză detaliată a tuturor componentelor de activitate, a vorbit despre realizări frumoase înregistrate la nivel local și republican, dar și cel internațional. Dna Uța a accentuat că toate succesele se datorează muncii creative și asiduă a angajaților din sfera culturii. Totodată șefa DCTST s-a oprit și asupra neajunsurilor, lacunelor în activitate, trasând sarcini pentru anul 2017. (Raportul integral va fi plasat în rubrica „Rapoarte”.)

Dl Vasile Gherman în luarea sa de cuvânt a mulțumit lucrătorilor din sfera culturii pentru eforturile depuse și realizările obținute în pofida tuturor obstacolelor întâlnite pe parcursul activității care nu sunt puține, în primul rând salariul mizerabil. Anul trecut cu adevărat a fost bogat în diferite evenimente culturale care s-au desfășurat la nivel înalt, confirmând faptul că raionul este bogat în talente, în oameni devotați culturii. Dl Gherman a menționat că există și diferite probleme, inclusiv ce țin de conlucrarea și relațiile cu administrația publică locală. Dumnealui personal s-a implicat în rezolvarea unora din ele, majoritatea fiind soluționată pozitiv. Angajații din sfera culturii sunt neliniștiți și îngrijorați de viitoarea comasare a ministerelor, însă una este cert – cultura, sufletul oricărui neam, n-are limite în existența umană, a concluzionat vicepreședintele raionului.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”

DSC00176 DSC00179 DSC00181 DSC00183 DSC00186