Noutăți

Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale

În vederea executării indicației Prim-ministrului Republicii Moldova privind asigurarea securității cetățenilor în clădirile grădinițelor, școlilor, obiectelor de importanță socială, precum și în blocurile cu multe nivele, dispoziției MAI în legătura cu creșterea numărului de înecuri în ultima perioadă în bazinele acvatice din Republica Moldova și conform dispoziției dlui Iurie Moiseev, președintele raionului, la 12 iulie curent, a fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ștefan Vodă. Deoarece la ordinea de zi a fost pusă și chestiunea cu privire la rezultatul evaluării pagubelor în urma calamităților naturale (vânt puternic, ploi abundente) pe întreg teritoriul raionului Ștefan Vodă în domeniul construcție și agricultură, au fost prezenți la ședință și primarii localităților.

Dl Oleg Topor, șeful Secției Situații Excepționale, a prezentat raportul cu privire la totalizarea activităților de consolidare a digului râului Nistru în zona raionului Ștefan Vodă în perioada 22-28 mai 2019. Cu eforturi comune a serviciilor abilitate de nivel republican și raional, cu aportul esențial al autorităților publice locale, pericolul inundațiilor a fost evitat. Șeful SSE a informat și despre măsurile de prevenire a cazurilor de înec întreprinse de la începutul perioadei estivale de comun cu Inspectoratul de Poliție și Direcția regională Est a Poliției de Frontieră.

La indicația dlui Iurie Moiseev, președintele Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ștefan Vodă, se vor convoca comisiile locale pentru situații excepționale, create grupurile de lucru cu scopul evaluării stării tehnice și rezistenții constructive a clădirilor grădinițelor, școlilor, obiectelor de importanță socială, precum și a blocurilor de locuit cu multe nivele. Cu amănunte vor fi examinate acele blocuri locative la care s-au efectuat lucrări de modificare și replanificare neautorizată a elementelor constructive portante.

În cazul constatării pericolului apariției unei situații excepționale, modificării stării tehnice a elementelor constructive portante, vor fi informate, în regim de urgență, organele abilitate raionale și republicane.