Noutăți

Eveniment cu sens înalt educativ

La 26 octombrie curent, la Consiliul Raional Ștefan Vodă a avut loc un eveniment inedit cu sens înalt educativ. E vorba de întrunirea conducerii raionului cu cei mai performanți elevi din raion printre care a fost și Alexandrin Guțu, campion olimpic de tineret la lupte greco-romane.

Au fost prezenți la eveniment dna Raisa Burduja, șefa direcției generale educație, dl Vladimir Culacli, primul antrenor a lui Alexandrin Guțu, dl Grigore Vorfolomei, directorul școlii sportive raionale. Toată lumea a trăit aceleași sentimente nobile de mândrie cu pământeanul nostru,

Uitându-te la acest tânăr frumos și modest care la vârsta de 16 ani a atins cea mai înaltă performanță sportivă nu puteai să nu trăiești sentiment profund de mândrie: acest succes remarcabil al luptătorului nostru a adus faima întregii țări.

Mesajul de mulțumire pentru realizările frumoase a dlui Nicolae Molozea, președintele raionului, adresat tinerilor a fost cald și emoționant. Maestru în sport la sambo și judo, președintele Federației raionale de luptă, dl Molozea a dat o apreciere înaltă prestației sportivului din Ermoclia pe covorul de luptă la Buenos Aires, accentuând curajul, potențialul lui înalt și dorindu-i să meargă înainte, spre noi succese. Președintele raionului i-a înmânat sportivului un premiul bănesc din partea Consiliului raional.

Alexandrin Guțu a fost foarte laconic: dacă ai un vis în viață, trebuie să muncești mult, să depui eforturi mari pentru a atinge scopul propus.

Dl Vladimir Culacli a accentuat că numai acela care are caracter și voință de a munci cu ardoare ajunge la cele mai înalte cote ale succesului indiferent de domeniu de activitate. Dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, a chemat pe cei prezenți la întrunire să tindă spre performanțe mai înalte pe acel tărâm care le este aproape sufletului.

Vicepreședintele raionului, dl Alexandru Pavlicenco, fostul primar de Ermoclia, împreună cu dl Culacli au contribuit esențial la crearea bazei luptei greco-romane în sat. Dl Pavlicenco a felicitat consăteanul pe care îl cunoaște de mic cu marea victorie, i-a dorit succese noi. Dumnealui a subliniat: cea mai mare performanță în viață este să rămâi Om în orice situație, păstrând modestia, bunătatea sufletească și cumsecădenia.

Bursierul Pavel Ștefan din liceul „Ștefan Vodă” a spus că pentru el personal ca și pentru ceilalți colegi Alexandrin Guțu este un exemplu demn de urmat.

La finele întrunirii tinerii performanți au primit din mâinile președintelui raionului bursa pentru 4 luni (a câte 800 elevii gimnaziilor și a câte 1200 lei liceenii). Dna Raisa Burduja a informat bursierii că bursa pe următoarele 5 luni vor fi înmânate la careul solemn la finele anului de învățământ.