Cultură, Tineret, Sport și Turism Noutăți

10 motive de a vizita Nistrul de Jos

În ultima săptămâna a lunii februarie s-a desfășurat un eveniment multașteptat a prezentării Studiului privind tradițiile și legendele locale nistrene, aspecte istorice și etnografice a satelor Nistrului de Jos. Scopul acestei cercetari a constat în descoperirea și consemnarea unor tradiții specifice arealului Nistru de Jos, dezvaluirea modului de percepere de către localnici a meleagului natal prin legendele și poveștile locale păstrate și transmise din generație în generație, precum și a modului în care omul interacționează cu natura de aici.

La eveniment au fost prezenți autorii studiului Viorel și Marina Miron, AO “Mișcarea Ecologistă Ștefan Vodă în persoana dnei Tatianei Marin, angajații Direcției cultură tineret sport și turism, reprezentanții Inspecției pentru protecția mediului Ștefan Vodă, vicepreședintele raionului dna Valentina Barbei și lucrătorii instituțiilor de cultură (muzee, biblioteci, case de cultură), care nemijlocit au participat la acest studiu.

Cărțile vor fi repartizate prin instituțiile de învățământ, institutiile de cultură, muzee și biblioteci.

La fel vor fi repartizate și câte 6 panouri informative pentru fiecare localitate din Zona Nistrului de Jos, cu informația specifică zonei: istoria, harta locala etc…

                                     Tatiana Ciumac, specialist superior, DCTST